Πέμπτη, Ιανουαρίου 18, 2007

Ο ναύτης

Πιστεύω πως στη ζωή οι δεδομένες απόψεις είναι δεδομένες μέχρι να τις αλλάξουμε. Θα συμφωνούσε απολύτως με αυτή τη διαπίστωσή και η παλιά μου καθηγήτρια των γαλλικών, η οποία με αποκαλούσε "πεταλουδίτσα που πετά από λουλούδι σε λουλούδι", πολύ αποκαρδιωτική βεβαίως άποψη για ένα αγοράκι 14 χρονών! Επειδή όμως έτσι έχουν τα πραγμάτα και δεν αλλάζουν και αυτό το blog πεταλουδίτσα θα γενεί και θα αλλάζει επεξηγηματικό κείμενο του τίτλου του, συνεπώς και προσανατολισμό με κάθε ευκαιρία εναλλαγής και των απόψεων του γράφοντα.
Αυτή την περίοδο την έμπνευση μου την έδωσε ένας ναύτης. Και όχι μούτσος, και τα σχόλια με σεξουαλική χροιά είναι απολύτως περιττά. Και όπως κάθε ναύτης και αυτός "έχει τη δική του ιστορία"! Αυτό τον καιρό ψάχνει να βρεί τον εαυτό του στην αγκαλιά περαστικών γκομενιτσών και με έχει καλέσει επανειλημένως (πρόταση που θα αποδεχτώ βεβαίως βεβαίως) στην γνωστή πρακτική του "gomening". Γιατί όπως λέει χαρακτηριστικά προσπαθεί "να φτιάξει το βιογραφικό του", δηλαδή διόλου "να φτιάξει το μέλλον του" αλλά πολύ απλά "να αλλάξει το παρελθόν του"! Το βρήκα πολύ φιλοσοφημένο και γιαυτό παρακολουθώ ανελλιπώς την προσπάθειά του να καταντήσει ένα "αμετανόητο ρεμάλι". Είναι ευαίσθητη ψυχή όμως ο δόλιος και δεν τα καταφέρνει να γίνει αυτό που επιθυμεί. Καταφέρνει όμως πολλά, όπως να διαβάζει Μπουκόφσκι (Bukowski - γιατί με τίποτα δε μπορούσα να φανταστώ ότι έτσι γράφεται - el.wikipedia.org/wiki/Τσαρλς_Μπουκόφσκι) και να μεταφέρει μερικά από τα καλύτερά του. Σας παραπέμπω στον τίτλο του blog για αυτής της εβδομάδας το βασικό ρητό, άποψη και κοσμοθεωρία!

3 σχόλια:

Кроткая είπε...

Βάλε λινκ καλέ στο Μπουκόφσκι!!! Τσκ τσκ τσκ!

τελικά αυτός γαμάει ή μπααααα??

mithradir είπε...

gamaei gamaei!!!!!

Ανώνυμος είπε...

2X 9b!!! sou to bythisa to ypobrixeio!!
pws bazw onoma ama den exw blog? eimai katadikasmenos an eimai aiwnia anwnymos? besos nautaki, poly to goustaro to tatou sto bratso kai ta gaultier zibagakai! tssss tssss ftou sou ftou sou!!