Δευτέρα, Μαρτίου 02, 2009

Αυταπάτες

Αναρωτιέται κανείς τι είναι αυτό που πλάθει τις αυταπάτες. Αυταπάτες προσωπικές, ερωτικές, πολιτικές. Υπάρχουσες, φανταστικές, παρασιτικές, ανάρμοστές. Οι αυταπάτες γεμίζουν το μυαλό και υπαγορεύουν έναν τρόπο να ζεις. Η ζωή σου θρέφεται από αυτές, θρέφεται από τη δυνατότητά τους να δημιουργούν, εκ των μη όντων, μια νέα πραγματικότητα. Σε αυτήν την πραγματικότητα μπορείς να υπάρχεις πέρα και πάνω από ελαττώματα, προτερήματα, απόψεις και θέσεις. Μπορείς να υπάρχεις ως ο εαυτός που θα ήθελες να είσαι: επιτυχημένος, λεφτάς, γυναικάς, ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ.

Όλοι ζούμε με αυταπάτες. Το πρόβλημα κάποιων είναι ότι ζούν τις αυταπάτες τους. Και μόνος αυτές.

Frost / Nixon, the movie (http://www.frostnixon.net/)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αναφλερεσαι κάπου συγκεκριμένα?

εγώ πάντως κάνω τις αυταπάτες μου πραγματικότητα και μετά τις ζω! :Ρ

mithradir είπε...

Αναφέρομαι στην ταινία που αναφέρω παρακάτω και ιδιαίτερα στη σκηνή κοντά στο τέλος όπου ο δημοσιογράφος (τύπου Τατιάνα) καταφέρνει να βγάλει στον "αέρα" την απόλυτη προσωπική αυταπάτη, αλλά και πιστεύω, του Νίξον. Ανακάλυψε την αυταπάτη αλλά κυρίως την ανάγκη του τελευταίου να την δημοσιοποιήσει. Και επειδή μέσα αυτή η "μάχη" είχε ένα χαμένο και ένα κερδισμένο αναρωτήθηκα ποιος ήταν. Και κατέλειξα ότι κερδισμένος ήταν οι "αυταπάτες" και των δυό τους. Win - win situation.

mithradir είπε...

Συγχαρητήρια!!! Αλλά μήπως αυτό που κάνεις είναι τα όνειρά σου και όχι τις αυταπάτες σου πραγματικότητα; Μου φαίνεται άλλωστε ότι αυτό είναι το όμορφο που αξίζει και τα συγχαρίκια. Φιλιά πολλά και συγνώμη που δεν έχω πάρει ακόμη τηλέφωνο αλλά γίνεται της καριόλας...