Τετάρτη, Μαρτίου 14, 2007

7

Κροτκίου θέλοντος ιδού οι 7:
1. Pretty Woman, γιατί τα όνειρα αλά αμερικάνα, απλοικά και στη φύση τους και στην εκπλήρωσή τους, είναι τόσο μα τόσο καθησυχαστικά (ναι και για τις συνειδήσεις!). Υ.Γ Καθώς και άλλες αμερικανιές του είδους π.χ 28 Ημέρες, Μια βραδιά στο Νότινγκ Χίλ κτλ.
2. Ο Καιρός Των Τσιγγάνων, για τη μουσική, για τους τσιγγάνους (που στην πραγματικότητα τρέμω), για τα Βαλκάνια ρε γαμώτο!
3. Blade Runner, για τη μουσική, τη φωτογραφία κ το θέμα που όσο περνάνε τα χρόνια τόσο πιο επίκαιρο μου μοιάζει. Για την Daryl Hannah δε θα πώ τίποτα παρά ότι αποτελεί ένα από τα asset της ταινίας!!!
4. Η τελευταία έξοδος της Ρίτα Χέϊγουορθ, έτσι απλά!
5. Chocolat γιατί κάθε φορά που το βλέπω περνάω και καλύτερα. Και λιώνω όταν λιώνει η σοκολάτα και όταν της προστίθεται κόκκινο καυτερό πιπέρι. Για μια δοκιμή αυτού του ροφήματος σας παραπέμπω στο Petite Fleur, Ομήρου (μεταξύ Σόλωνος και Σκουφά) και Χαλάνδρι (δίπλα στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου).
6. Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών, όχι για την ταινία την ίδια αλλά για το έπος που προσπαθεί να μεταμορφώσει σε εικόνα!!! Καμιά ταινία όσο προικισμένος ο σκηνοθέτης και οι ηθοποιοί ή τα εφέ δε μπορεί να καλύψει τη φαντασία του Συγγραφέα και τις εικόνες που γεννά στον καθένα μας. Μη ξεχνάμε βέβαια την Cate Blanchett ως Galadriel!
7. Ο σοφέρ της Κυρίας Νταϊζυ, για τη Jessica Tandy (αυτήν που έπαιξε πρώτη την Blanche DuBois !!!!!!!!!!!!!!!!!!)

Πολλά έχω αφήσει έξω και πολύ λυπάμαι αλλά τι να πείς αυτά είναι τα επακόλουθα των επιλογών!!!!

3 σχόλια:

Кроткая είπε...

το 2 και το 5, τα ήθελα κι εγώ.

Απολλώνια είπε...

Σςςςςςςςςςςςςςςςςς......
Μυστικό: Ερμού 56, Στοά (μια απο τις πιο όμορφες της Αθήνας) Σοκολάτα 56.
Μαγικά με σοκολάτα σε ένα χρωματιστό δωμάτιο...
:)
Καλημέρα!
Σμααααααααααααααααααακ!

mithradir είπε...

Χαίρομαι που συμφωνείτε!!!
Απολλωνία πες μου ότι συχνάζεις εκεί? Βρε μήπως έχουμε συναντηθεί και δεν το ξέρουμε ακόμη? Τασάκι η Αθήνα. Τρομερό το καφέ και γαμάτη αυτή που το έχει!!!