Τρίτη, Ιουλίου 10, 2007

Her name would be "strawberry"

Τη γνώρισα ως μικρό και ανώριμο παπί στα δεκαπέντε της. Ήταν πολύ χαριτωμένη. Αλλά δεν τολμούσες να της το πείς. Ήταν λίγο παχουλούλα με πολύ πολύ ωραία μάγουλα και μεγάλα χοντρά γυαλιά. Πατομπούκαλα τα έλεγα εγώ τότε. Είχε διάφορα παρατσούκλια "γεράκι", "παπί" και άλλα που δεν θυμάμαι πια. Α, θυμήθηκα ένα "κρεμμύδι". Ξέρει αυτή γιατί!

Ξέρεις το σχολείο σε δένει, όπως και το πανεπιστήμιο, όπως και ο στρατός (αυτό το ανακάλυψα τελευταία). Κ σε δένει γιατί αφιερώνεις χρόνο στους ανθρώπους. Έχεις χρόνο για να αφιερώσεις. Μετά μεγαλώνεις και για κάποιο περίεργο λόγο ο χρόνος όλο και μικραίνει. Δηλαδή ο χρόνος και εσύ ακολουθείτε αντιστρόφως ανάλογη πορεία!

Μετά το σχολείο πήγε κ στο πανεπιστήμιο. Κ μορφώθηκε και καλλιεργήθηκε με τρόπο πολλαπλό. Και κοινωνικά, και επαγγελματικά και πολιτικά. Και μετά ξεκίνησε να δουλεύει. Και μάλλον απογοητεύτηκε. Και είπε να ξανασπουδάσει. Και τότε την έχασα από κοντά μου.

Με το που άνοιξε φτερά πέταξε. Και το πιο ωραίο είναι ότι εγώ το ήξερα ότι μπορούσε να πετάξει. Κ μάλιστα πολύ μακριά. Η ίδια νομίζω το ανακάλυψε στην πορεία και το ανακαλύπτει ακόμη.
Και έχτισε προσωπικότητα, και δρόμους επαγγελματικούς και συναισθήματα έζησε à fond που λένε και οι Γάλλοι. Και έγινε ένας ακόμη πιο γοητευτικός άνθρωπος. Και δυναμικός έγινε.
Τώρα θα μου πείς γιατί την περιγράφω; Ε, την περιγράφω για να τη δω και εγώ λίγο καλύτερα, πιο καθαρά. Γιατί τον τελευταίο καιρό της έχω θυμώσει λίγο. Χωρίς λόγο και με λόγο. Δηλαδή με κανένα λόγο. Νιώθω πως δεν είμαι πια προτεραιότητα στην "ελληνική" ζωή της. Κ αυτό με κάνει και ζηλεύω, αλλά επειδή είμαι ενήλικας και ξέρω ότι δεν έχω λόγο να ζηλεύω, θυμώνω. Και θυμώνω μάλλον με τον εαυτό μου που ζηλεύει χωρίς λόγο και δεν μπορεί να το πεί. Και δεν ξέρει τι να κάνει κι αυτός.
Θέλω όμως να ξέρει, αν και δεν θα της κάνω το χατήρι φέτος το καλοκαίρι να την επισκεφτώ, ότι την αγαπάω πάρα πολύ. Και τη σκέφτομαι ακόμη περισσότερο. Και μου λείπει. Δεν ξέρω πόσο μου λείπει.
Κ έχω μονάχα ένα πράγμα να της πω. Όλα τα κέρδισε μέχρι σήμερα με το σπαθί της και έρχονται ακόμη περισσότερα για να κερδίσει. Και θα τα κερδίσει με το σπαθί της. Αλλά, όταν και άμα μπορέσει, να χαλαρώσει λίγο και να αφήσει κάτω τη σπάθα των επιχειρημάτων της λογικής και να πιάσει το μεγάλο καρβέλι των συναισθημάτων. Και να το κόψει το καρβέλι με το χέρι και να το μοιράσει στον κόσμο της. Και θα δεί ένα θαύμα να συμβαίνει μπροστά στα μάτια της. Το καρβέλι δεν τελειώνει. Παρά όλο μεγαλώνει.
Και το ξέρει νομίζω κι αυτό. Απλά εγώ θέλω να της πώ να το βάλει στόχο. Γιατί αν το βάλει; Φυλάξου κόσμε της. Θα πήξεις στο ψωμί!!!!

Υ.Γ. κ' αν ήταν φρούτο θα ήταν φράουλα...ή κάτι κόκκινο τέλος πάντων και γλυκό. Μην πω ντομάτα και παρεξηγηθώ...

45 σχόλια:

Loth είπε...

ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΦΙΛΟ..ΑΓΓΛΙΑ ΠΙΑ ΜΟΝΙΜΑ..ΣΤΕΓΝΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΑΝΤΑ ΕΚΕΙ...ΗΤΑΝ ..
ΦΡΟΥΤΟ?ΘΑ ΤΑΝ ΚΟΥΚΟΥΤΣΑΚΙ ΑΠΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ..ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ..ΟΛΟΙ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ..
ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ!

mithradir είπε...

Μας λείπει λέει, άστα!!! Εσύ όλα καλά ρε παιδί?

Loth είπε...

ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΩ ALWAYS..(ΜΕ ΦΤΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑ)
ΧΙΧΙ ;)

mithradir είπε...

Γαμάτο!!!

Кроткая είπε...

τώρα να στα πω εδώ?
κοίτα ρε παιδί μου πρόβλημα. ήταν ανάγκη να είμαι στη δουλειά όταν θα το διάβαζα αυτό και να μην μπορώ να εκφραστώ ελεύθερα?
θα πάω για τσιγάρο μάλλον.

έμαθα ένα πολύ σημαντικό πράγμα τελευταία: πως άλλο πράγμα ο στόχος και άλλο η υποχρέωση. κι όταν ένα πράγμα γίνεται από υποχρέωση κάνει κακό και σε αυτόν που το κάνει και σε αυτόν που το δέχεται. κατάλαβες πού το έμαθα. το ήξερα δλδ, αλλά το ξεδιάλυνα μες το κεφάλι μου.

χμ, μάλλον έχουμε πολλά να πούμε. πιο πολλά από όσα νομίζεις και φαντάζεσαι. και δεν είναι απειλή (χε), μάλλον υπόσχεση είναι.

ίσως και να μην είναι η κατάλληλη ευκαιρία τώρα, ούτε η κατάλληλη στιγμή, αλλά εμένα μου ήρθε και θα το πω: στην επιστροφή από Αθήνα, ξέρεις πότε, ξέρεις γιατί, στο δεύτερο κομμάτι της πτήσης, το Μιλάνο-Βρυξ, πάτησα μια υστερία άνευ προηγουμένου. Μιλάμε για αναξλέγκτη κατάσταση και ο κακόμοιρος ο φίλος σου δεν ήξερε τι να πρωτομαζέψει. είχα τους λόγους μου.

εσύ έχεις θυμώσει. χμ. μήπως ο λόγος για αυτό που νομίζεις πως συμβαίνει (γιατί δεν συμβαίνει) δεν είναι αυτό που νομίζεις?
να, σου βάζω homework! γράψε μου μία σελίδα με αυτό το θέμα!

το περίμενα πως δεν θα έρθεις. το ήξερα. μην ρωτήσεις γιατί και πώς. αλλά το ήξερα.

τώρα τελευταία πολύ κασσάνδρα είμαι ρε παιδί μου, όλα τα άσχημα τα προβλέπω, το ξέρω πως θα συμβούν και συμβαίνουν. κι αυτό έχει εξήγηση.

να μην το κουράζω άλλο. έχω μπόλικα μες το κεφάλι μου, αλλά δεν είναι της στιγμής ούτε του χώρου.

πάντως, και τα άλλα τα ήξερα. είναι η κουρτίνα που σηκώνεται.

άει σιχτίρ πρωι πρωί, με την ψυχανάλυση.

απλά πράματα: όταν θα σε δω έχω να σου ρίξω ένα χοντρό βρισίδι, να δεις εσύ!!! :)

mithradir είπε...

Να μου το ρίξεις το χεσίδι και να είσαι έτοιμη να το ακούσεις και εσύ! Όσο για την "συμβουλή" την εννοώ. Κ θα προσπαθήσω να σου το δώσω να το καταλάβεις. Μην περιμένεις επιχειρήματα γιατί σε αυτά τα πράγματα δεν υπάρχουν επιχειρήματα! Θα σου περιγράψω καταστάσεις και ως ώριμοι άνθρωποι θα τις δούμε σφαιρικά!
Σε φιλώ πολύ πολύ...

Кроткая είπε...

δεν είναι συμβουλή. είναι χόμγουορκ και μην κλέβεις!

και κρεμμύδι είσαι και φαίνεσαι.
και πατομπούκαλο είναι η μούρη σου!

δε θα με ξεφτιλίσεις εσύ στο διαδίκτυο, μικρέ και άθλιε!

νομίζω πως θα προτιμήσω ένα πολιτιμσένο βρισίδι πάντως. και όχι του λιμανιού. έχουμε και μια classe, αν μη τι άλλο...

mithradir είπε...

Δεν είναι κακό να παραδεχόμαστε τα μικρά μας ελλατώματα. Άλλωστε αυτά είναι που μας κάνουν τις χαρισματικές προσωπικότητες που είμαστε!!!!! Εγώ δεν έχω 14 μυωπία ούτε φορούσα στα 16 μου deux pièces λευκό με μπλέ πουά και ριχτό και με φύλλα και έμοιαζα σαν κρεμμύδι. Έχω κάνει άλλες αισθητικές (ή αισθησιακές κατά τη γραμματέα μας) ατασθαλίες. Αλλά κρεμμύδι δεν έχω υπάρξει ποτέ. Όλα κι όλα έτσι για να είμαστε και ακριβοδίκαιοι.
Εντάξει λοιπόν τη δέχομαι την πρόσκληση - πρόκληση σου και θα ανταποκριθώ!!!!!!

mithradir είπε...

Α εγώ δεν έγραψα ονόματα ούτε link έβαλα επίτηδες. Τώρα αν μόνη σου καρφώθηκες, είχες τη μύγα γιαυτό.
Π.

Υ.Γ Α επίσης μη μου κακοκαρδίζεις το πουλί...

Кроткая είπε...

βρε ουστ από δω που θα με ειρωνευτείς κιόλας!!

ακούς εκεί! μια χαρά ήταν το deux pieces μου που το θυμάσαι και το κακολογείς 14 χρόνια μετά -με έλεος!

τι έπαθε το κωλόπουλο και κακοκαρδίστηκε?

mithradir είπε...

Αφού του είπες να πάει να ψοφήσει (στο μπίρι μπίρι μποξ)!!!!!! Το καϋμένο έχει πάθει κατάθλιψει...

Ανώνυμος είπε...

Ti, de tha se dw katholou mexri augousto???? e oxi ki'etsi, de sou xanamilaw, olo yposxeseis eisa, den antexw allo, xwrizoume! na gia na matheis! to ntomata mia xara mou fainetai, xwris parexigiseis kai exei ginei kai to agapimeno fyto kapiwn kapiwn... kalliergeitai kai ston kipo mas kai twra katalaba giati tosi frontida! gia ta ypoloipa tha ta poume to kalokairaki se kamia tavernoula me ligo ouzaki ki ama de xwrane alloi sti koubenta, poly ouzaki :) ouf ti thymithika twra, me to "é!ç)!"é kairo pou exoume edw pera to fegari fainetai pio prosito apo tetoia apla pragmata. Apo kyriaki tha exoume 28 bathmous omws!! oute i madame meteo de mporei na problepsei ti ginetai se mas apo xeimwna se kalokairi oi allages mera me ti mera!!!
besos
ps. trick question, bres ti simainei to nick mexri to kalokairi :)

mithradir είπε...

Θα ψάξω και ελπίζω να το βρώ. Σε αντίθετη περίπτωση σε παρακαλώ να μου το πείς γιατί ξέρεις ότι δεν τα πολυ-συμπαθώ τα μυστήρια!!!!!!!!!!

Кроткая είπε...

καλά, ας μην ψοφήσει!

(η gorgonzola από πάνω τι ήπιε?)

mithradir είπε...

Δεν ξέρω αλλά μόλις ανακάλυψα ποιός είναι!!!
Είμαι δε και πολύ κοντά να βρώ τι σημαίνει το απαίσιο nick name του!!!

Ανώνυμος είπε...

ma de douleui pia kaneis s'auton ton kosmo????? eeeee, mesa ta kefalia kopste ta sxolia!! to agapimeno mou coktail exei basi slaviki, tropiko kormo kai zwika fylla! wx, exw empneusi simera, tha doume an yparxei theos!
Greece 12 points gia opoion to brei!

mithradir είπε...

Φίλε μου έτσι που πας θα σε κάνω διήγημα στο λέω!!! Και αυτό είναι απειλή...

Кроткая είπε...

ποια είναι η μουχλιασμένη γκοργκοντζόλα?????

mithradir είπε...

Μετά εγώ είμαι superficial!!! Πφφφφ
Ψάξε μόνη σου. Ξιπασμένη αριστερίστρια.
Π.

Ανώνυμος είπε...

Ma kala emena les ariseristria? kai giati parakalw, epeidi mou arese i ntomata? se ti antitithetai auto ston marxismo leninismo?
aaa, twra katalaba, kamia sxesi me ti sygekrimeni ideologia.mallon parallilismos: apokleinw apo tin grammi pou theteis esy kai tin apopsi pou exeis endexwmenws gia tis ntomates. Auto tha ennoouses... pfff xabiaroaristera mou myrizei me elafry arwma kwlonakiou, xalia to krasi! pst paidi, de ferneis allo boukali?

Кроткая είπε...

τι πίνετε?
δώστε μου κι εμένα λίγο!

και από πού να καταλάβω εγώ ποια είναι η γκοργκοντζόλα???

γκορντζόλα, ποιος είσαι?

mithradir είπε...

Το προηγούμενο comment μου όμως πήγαινε σε σενα κροτκάκι!!!

Кроткая είπε...

το ξέρω, αλλά δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει το σουερπφίσιαλ με την γκοργκο?

mithradir είπε...

Χμ. Επιβεβαιώνεις το προηγούμενό μου comment!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ποιός θα μπορούσε να θέλει να με δει πριν τον αύγουστο και να μένει στις βρυξέλλες και να τον ξέρεις και εσύ... Ε? Χαζή

Кроткая είπε...

αυτές οι φράουλες φαίνονται νοστιμότατες πάντως!!!

Loth είπε...

MITH ΣΟΥ ΑΦΗΣΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΤΜΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ Ε? ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ...ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ!

mithradir είπε...

Που τις άφησες παιδί μου και χέστηκα από τη χαρά μου? Τις ψάχνω τις ψάχνω και δεν τις βρίσκω. δώσε σημάδι!!!!

Loth είπε...

ΩΧ..SORRY ΣΤΟ ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΟ POST ΜΟΥ..ΕΧΩ ΠΑΕΙ 3 ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΛΕΩ ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ..ΞΕΡΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΟΤΙ ΘΕΣ...

Loth είπε...

...ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ MAIL MOY

mithradir είπε...

Σου στέλνω αμέσως!!!!!!!!!!!!!!

SparksScribbler είπε...

Καλά γελάω μόνη μου! Να με δει κανείς και να με παρεξηγήσει! Ο διάλογος μιθρ-κροτ-γκοργκοντζόλα έπρεπε να είναι post!
Τρέχουν τα μάτια μου από το γέλιο λέμε!

(@Κροτ, ώρες - ώρες είσαι πολύ αργή καλή μου, πολύ αργή! )

mithradir είπε...

Δεν αντέχεται παιδάκι μου σου λέω. Δεν αντέχεται!
Θα ηχογραφήσω τον καυγά μας και θα τον βάλω ποστ εκεί να δείς τι θα γίνει!!!!!!!!!

mithradir είπε...

Loth
Είσαι θεάαααααααααααααααααααααααααααα

Кроткая είπε...

ορίστε βρομο-Φρουτο, ρεζίλι με κάνεις! έγινα θέαμα στο Ράσπμπερρυ, αν είναι δυνατό!

Ράσπμπερυ, αν δεν το κατάλαβες, γκοργκοντζόλα είναι ο ροδάκινος! ο οποίος επίσης συμβάλλει στο ρεζίλεμά μου!

ψτ, Φρούτο, το Αχλάδι μάλλον έχασε το αεροπλάνο? θα έρθει βράδυ τελικα!!

Ανώνυμος είπε...

Τώρα το πήρα χαμπάρι εγώ αυτό!!!!!!!!!!!( να 'σαι καλά ρασμπερυ)...κι έχω πέσει κάτω από τα γέλια!!!!!!!

Ροδάκινο, 10 μέρες θέλωωωωωωω!!!!!

mithradir, θέλω κι εγώ να τον ακούσω τον "διάλογο"...lol

SparksScribbler είπε...

Κροτ εγώ το κατάλαβα και από το πρώτο σχόλιο μάλιστα! Γελούσα γιατί εσύ δεν το "έπιανες"! Και σου άφηνε ο άνθρωπος hints (αυτό τώρα πως το λέμε στα ελληνικά; ). Τι για την ντοματιά σου είπε, τι για το ότι δε θα δει το φρούτο ως τον Αύγουστο, τι ότι του άρεσε η ντομάτα (εσύ δηλαδή)...
Κουκκιά καθαρισμένα το έκανε ο άνθρωπος αλλά εσύ δεν...

Кроткая είπε...

Ράσπμπερυ, εξακολουθείς να με ρεζιλεύεις.
επιδεινώνεις την θέση σου.

γλυκοπατάτα, ΠΑΛΙ σε είδα, και πάλι θα κάνω τα στραβά μάτια. αν και δεν σου αξίζει!

mithradir είπε...

Κορίτσια θα σας τα πώ με κάθε λεπτομέρεια!!!

SparksScribbler είπε...

Εγώ δε θέλω να μάθω γιατί κινδυνεύω. Μια απορία μόνο: Το Αχλάδι είναι της μπλογκο-φρουτοπίας; Το ξέρω;
Ή είναι αλλού φρούτου κουκούτσι;

mithradir είπε...

Νομίζω ότι είναι το πρώτο φρούτο που τουλάχιστον εγώ σκαρφίστικα. Δεν ανήκει στη μπλογκο-φρουτοπία αλλά είναι μεγάλη (φανατική θα έλεγα) θεατής της!!!!!
Μη φοβάσαι παιδί μου! Την ξέρω εγώ την κροτούλα. Είναι καλό παιδί κατά βάθος...

Ανώνυμος είπε...

Δικαιολογημένα όλα αυτά τα σχόλια, έχουν σφίξει πια οι ζέστες!!

Τι ωραίο post!!!! Την ζωγράφησες τελείως!!

Εγώ πάντως θα σε χορτάσω, 10 ώρες ταξίδι θα κάνουμε, όλα θα τα πούμε!!(κι άλλες 9 μετά μόνη μου, κλαπς)
Φιλιά και καλές μας διακοπές, όπου να'ναι.

Ανώνυμος είπε...

Σου έχω πει πως η Λεκτική Επαλήθευση μου έχει σπάσει τα νεύρα;;
Κάθε φορά την πρώτη φορά βάζω λάθος γράμματα.

mithradir είπε...

Γειά σου ρε Στέφυ!!!
Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση αλλά ήμουν στη Βρουξέλλα και αλλού...
Και εμένα μου τη σπάει η Επαλήθευση. Άσε που κολάει τον υπολογιστή μου.
Φιλιά!!!

Υ.Γ Δεν θα γίνει διαγωνισμός για τους πληροφορικάριους καθηγητές. Μπορεί του χρόνου.

o είπε...

δεν έγινε σαφές ακόμη πως είναι
ΡΟΔΑΚΙΝΟ;;;;;;;;;;;;;


εγώ την βάφτισα!

mithradir είπε...

Συγνώμη για το δεύτερο βαφτίσι. Δεν έχεις άδικο. Αλλά για κάποιο λόγο εμένα πολύ μου κάνει για φράουλα!!! Πολύ όμως!!! Ίσως η φράουλα να ήταν πιασμένη στο δικό σου παιχνιδάκι και εκεί όντως να της ταιριάζει πολύ περισσότερο το ροδάκινο, καθώς η φράουλα είναι όντως φράουλα!!!! Επειδή όμως πολύ σας εκτιμώ, στην blog-οικογένεια το Κροτκάκι θα παραμείνει ΡΟΔΑΚΙΝΟ!!!